Back to top

All4Control Blog

Kan technologie ons definiëren?

De technologische veranderingen volgen elkaar vandaag de dag in een razendsnel tempo op. Daarmee wordt de technologie ook een steeds groter onderdeel van ons dagelijks leven. Het wordt ingezet op onderdelen die ons menselijk maken, zoals onze communicatie en persoonlijke connecties. Dus op de vraag of technologie ons kan definiëren, kan een makkelijk antwoord worden gegeven.

Dat doet het al

De mens kijkt naar steeds meer manieren waarop technologie ons kan bijstaan in het dagelijks leven. Denk hierbij aan de automatisering van dagelijkse routine taken maar ook aan het ondersteunen van onze verbinding met elkaar.

Vereenzaming is bijvoorbeeld een thema dat bij veel ouderen speelt. Hierbij kunnen technologische toevoegingen in huis een groot verschil maken op het gebied van veiligheid, welzijn en verbinding. Denk bijvoorbeeld aan lampen met een sensor die ’s nachts aangaan of een systeem dat een automatisch noodsignaal kan sturen bij een bepaalde trigger. Maar ook een slimme assistent en de juiste hardware kunnen bijdragen aan het wooncomfort van een oudere generatie. Denk bijvoorbeeld aan een spraakgestuurde opdracht om met iemand te videobellen. 

Technologie die jouw gedrag ondersteunt

Daarnaast kan domotica ook helpen om onze dagelijkse wensen en behoeftes voor hoe wij in het leven staan te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de wens om zo duurzaam mogelijk te leven. Een duurzaam huis is vandaag de dag per definitie voorzien van domotica. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermometer die het klimaat in huis kan bepalen op basis of er mensen aanwezig zijn en afhankelijk van het seizoen de verwarming of de airco activeert. Of slimme zonweringen, die in de zomer vanzelf ervoor zorgen dat het binnenshuis geen broeikas wordt zodat de airco geen overuren hoeft te draaien. 

Technologie zorgt voor gemak en comfort

Een goed functionerend domotica systeem zorgt dus op veel gebieden voor extra veiligheid, comfort en connectie. Daarnaast is een smart home dusdanig ingericht dat de meeste processen geautomatiseerd verlopen. Het aansturen doe je simpelweg vanaf een centraal bedieningspunt of via een app op je smartphone en/of tablet. Daardoor hoef je je over de meest basale taken niet meer druk te maken zoals het controleren of je de lampen wel hebt uitgezet, het bewateren van je tuin of zelfs het zetten van een vers kopje koffie. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in