Back to top

All4Control Blog

Hoe domotica een huis duurzamer maakt

In de huidige maatschappij wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Ook in huis kunnen een hoop zaken worden toegevoegd die een huis duurzamer maken. Denk aan zonnepanelen voor groene energie, een slimme thermostaat voor optimale klimaatbeheersing in huis en slimme lampen die je nooit meer vergeet uit te zetten voor energiebesparing. Een huis waarin domotica-oplossingen zijn opgenomen, wordt dus niet alleen meer waard, maar ook een duurzamere factor in de huidige samenleving.

De ideale temperatuur

Een slimme thermostaat zorgt altijd voor het ideale klimaat in huis. Deze kan op afstand ingesteld en geactiveerd worden, waardoor de verwarming nooit meer onnodig draait en het huis al verwarmd is wanneer men thuiskomt.  Maar denk ook aan een weerstation dat gekoppeld is aan de domotica. Samen met de isolatiewaarde van de woning kan de domotica met de gemeten buiten temperatuur exact bepalen hoeveel warmtevraag er is en op welke intensiteit en tijdsduur er moet worden bijgestuurd. Niet alleen is dit een comfortabelere woonervaring, maar het zorgt er ook voor dat geen onnodige energie verspild wordt. 

Energiebesparing

Door de toevoeging van een slimme thermostaat, slimme verlichting en slimme zonwering, kan er een hoop bespaard worden op energie- en stookkosten. Doordat het huis alleen verwarmd wordt wanneer er iemand thuis is, staat de verwarming nooit meer onnodig aan. Hetzelfde geldt in de zomer met slimme zonwering. Deze worden automatisch geactiveerd bij fel zonlicht waardoor het huis minder snel opwarmt en een airco minder uren hoeft te draaien. Automatisch aan- en uit schakende lampen zorgen voor ook voor energiebesparing. 

Integratie met zonnepanelen

Liggen er zonnepanelen op het huis? Dan kan een smarthome een goede hulpbron zijn bij het energiebeheer. Een domoticasysteem zorgt ervoor dat de opgewekte energie makkelijk bekeken kan worden. Daarnaast kan de niet gebruikte zonne-energie worden opgeslagen in accu’s en worden verbruikt indien nodig. Daarnaast wordt hier ook inzichtelijk hoeveel energie er verbruikt wordt en door welke apparaten. Daarmee kunnen er makkelijk duurzame keuzes in het huishouden worden gemaakt.

Alles in onder één knop

Het grote voordeel van een smart home is dat alle domotica met elkaar samenwerkt. Dat betekent dat alles met één druk op de knop bestuurd kan worden: van verwarming tot verlichting, van energiebeheer tot beveiliging. Een smart home is daarmee niet alleen een duurzaam maar ook een comfortabel huis dat zorgt voor optimaal woongemak.

All4Control biedt een totaaloplossing aan op domoticagebied. Van uitgebreide productkennis tot advies tot installatie. All4Control denkt op elk punt in uw domoticaproces met u mee en legt u graag de meerwaarde uit van een huis met domotica-oplossingen. 

Ben je benieuwd naar welke domotica-oplossing bij jou past? Mail dan naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in