Back to top

All4Control Blog

3 redenen waarom ‘early adaptors’ beter leven

Wie nu al kiest voor een smarthome plukt daar nog ver in de toekomst de vruchten van. Domotica apparaten zorgen namelijk voor een veiligere, comfortabelere en duurzamere manier van leven. Er zijn drie grote redenen waarom de ‘early adaptors’ van domotica en smart homes beter leven.

Het zijn de koplopers van de samenleving

Mensen die vandaag de dag ervoor kiezen om hun woning om te toveren tot een smarthome of die op de woningmarkt specifiek op zoek zijn naar een smarthome, behoren tot de technologische leiders van de samenleving. Ten slotte lopen deze mensen voor op de rest van de maatschappij, waarvan maar liefst 44% geen smarthome heeft terwijl dit wel het wonen van de toekomst is. Dit betekent dat deze ‘early adaptors’ straks makkelijker mee kunnen groeien met alle technologische ontwikkelingen op domotica gebied en daardoor ook sneller de vruchten zullen plukken van de functionaliteiten die een smarthome kan bieden.

Domotica liefhebbers wonen veiliger

Domotica kan op het gebied van veiligheid en beveiliging veel mogelijkheden bieden die early adaptors veel voordeel zullen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem dat zowel inbraak, brand- als waterschade kan detecteren. Dit wordt mogelijk door slimme sloten, slimme rookmelders en slimme watersensoren. Door een notificatie op je smartphone kun je er extra snel bij zijn waardoor de grootste schade wordt voorkomen. 

Smart home is een bewezen concept

Inmiddels heeft domotica de toegevoegde waarde op de woningmarkt bewezen. Van de nieuwbouwwoningen in de toekomst zal ruim 90% van de woningen voorzien zijn van één of meerdere smart home oplossingen. Daarmee is de waarde van domotica bewezen op het gebied van wooncomfort, veiligheid maar ook duurzaamheid. Vooral op dit laatste punt valt er voor de woningmarkt veel winst te behalen. Immers kan een domoticasysteem goed samenwerken met eventuele zonnepanelen of een klimaatbeheersingssysteem. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

 

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in