Back to top

All4Control Blog

Veilig wonen in een smart home

Veilig wonen in een smart home

Er zijn verschillende manieren waarop domotica de waarde van een huis op de woningmarkt kan vergroten. Verschillende smart home oplossingen worden vaak ingezet op het gebied van klimaatregulering in huis, duurzaamheid of als sfeermaker. Smart home beveiliging is één van deze waarde verhogende factoren. Slimme beveiligingsmaatregelen in een huis kunnen ervoor zorgen dat een woning beschermd is tegen diefstal, brand en waterschade. 

Een veilig gevoel in huis

De juiste smart home beveiliging kan ervoor zorgen dat men met een gerust hart op vakantie kan gaan zonder dat men zich druk hoeft te maken over inbraak, brandschade of waterschade. Een goed ingericht domotica systeem zorgt er namelijk niet alleen voor dat de meeste soorten schade voorkomen worden, het stelt de bewoner ook direct op de hoogte wanneer zich wél een verdachte situatie voordoet. Hierdoor kan er sneller ingegrepen worden waardoor de schade grotendeels beperkt kan worden. Daarnaast kan een smart home doen alsof je thuis bent terwijl je aan de andere kant van de wereld op het strand ligt.

Dit is er mogelijk op het gebied van beveiliging met domotica 

Domotica oplossingen zijn er in veel soorten en maten op beveiligingsgebied. Voor elk soort dreiging is er wel een slim apparaat te bedenken dat deze dreiging detecteert en voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan een slimme rookmelder die een signaal naar een telefoon stuurt bij rook en/of brand. Hetzelfde geldt voor watersensoren. Wanneer men dichtbij het water woont en overstroming een reële dreiging is, kunnen watersensoren tactisch geplaatst worden zodat deze direct een signaal afgeven zodra ze nattigheid voelen. De meest realistische plaatsing is wel bij de wasmachine.

Andere smart home beveiligingsmogelijkheden zijn slimme sloten en een slimme deurbel. Door een slimme deurbel kan er altijd gefilterd worden wie er aanbelt en wordt er een notificatie naar een telefoon gestuurd als er beweging gedetecteerd wordt bij de voordeur. Slimme sloten kunnen de toegangscontrole vereenvoudigen. Deze kunnen op afstand geopend en gesloten worden. Hiervoor is er dus geen sleutel meer nodig wat ervoor zorgt dat bepaalde mensen toegang op afstand kunnen krijgen (bijvoorbeeld een buurman of mantelzorger) in een noodsituatie. 

All4Control als beste smart home beveiliging partner

Domotica beveiliging kan dus op meerdere manieren worden ingezet. Hierdoor maken deze domotica oplossingen een huis geschikt voor elk soort bewoner: van starters die vaker reizen tot aan ouderen die minder mobiel zijn: de betere smart home beveiliging wordt geleverd door All4Control. 

All4Control denkt als domotica expert / Systeem Integrator mee met elke stap bij het ontwerpen van een smart home systeem. Daarnaast treden we ook op als adviseur, leverancier en installateur. Een veilig thuis moet namelijk beschikbaar zijn voor iedereen. 

Wil je weten wat All4Control voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail met je gegevens naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op!

 

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in