Back to top

All4Control Blog

Leefruimtes die je beter kennen dan jezelf

Een smart home dat voorzien is van een goed lopend domotica systeem kan zijn bewoner in alle behoeftes ondersteunen. Het is zelfs mogelijk om voor elke aparte kamer de domotica apparaten in te stellen op de wensen die bij die specifieke leefruimte behoren. Denk bijvoorbeeld aan aparte licht en klimaatinstellingen voor de woonkamer en keuken of aan audioinstelllingen van een fitnessruimte. Een smarthome speelt in op de gebruiken van de bewoner en kent diegene uiteindelijk beter dan de bewoner zichzelf kent.

Vertrouwen op je smarthome

Een smarthome kan een bewoner op zowel korte als lange termijn van dienst zijn. Spraak sturing kan hierin een grote rol spelen. Spraak commando’s zijn namelijk te koppelen aan allerlei slimme apparaten zoals verlichting, verwarming, koffiezetapparaten en smartphones. Dit betekent dat routinetaken makkelijk overgenomen kunnen worden door domotica apparatuur. Daarnaast kan een smarthome ook helpen bij het herinneren aan bepaalde taken. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van een boodschappenlijst tot het beheren van een digitale agenda die bijvoorbeeld vanzelf op een televisiescherm in huis verschijnt. De bewoner van een smarthome kan vertrouwen op domotica.

Ontwerp slimme ruimtes

Domotica apparaten kunnen verschillende behoeftes vervullen en kunnen daarom toegespitst worden op de behoeftes van de bewoners en gebruikers. Op deze manier vergroten ze het woongemak van de bewoners en de bewoners van de toekomst. Zo kunnen ruimtes qua functionaliteiten worden ingericht op bijvoorbeeld oudere bewoners maar ook op thuisscholing of een kantoor thuis. Op deze manier ontstaat er een slimme en flexibele ruimte waarbij de functionaliteiten aangepast worden op de behoefte van de bewoner, ook als deze behoeftes veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondersteunen van mantelzorg door een herinnering in te stellen voor medicatie inname of het instellen van beweging geactiveerde verlichting zodat kinderen of ouderen ’s nachts veilig naar de wc kunnen. 

Het huis van de toekomst is een slim huis waarin bij de ontwerpfase al rekening wordt gehouden met de grote verscheidenheid aan mogelijkheden die domotica apparatuur biedt. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

 

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in