Back to top

All4Control Blog

4 voorspellingen van smart home innovaties

Smart apparatuur is de apparatuur van de toekomst. Domotica systemen worden steeds vaker aan huizen, zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen, toegevoegd. Met de snel veranderende technieken wordt er steeds meer mogelijk op smart home gebied. Op zowel praktisch als esthetisch gebied kunnen we de onderstaande zaken in de toekomst verwachten.

Energieneutraal wonen

Op dit moment worden zonnepanelen een steeds populairdere energiebron. Met de wens om Nederlandse huishoudens van het gas af te halen, worden daarnaast veel belangrijke apparaten en vervoersmiddelen elektrisch in plaats van dat ze aanspraak maken op een fossiele brandstof. Om in te spelen op deze extra vraag op het energienet, zullen er dus ook in smart homes maatregelen moeten worden getroffen om de overtollige energie die zonnepanelen overdag opleveren, op te slaan zodat deze energie gebruikt kan worden voor laadpalen en huishoudelijke apparatuur die vaak ’s nachts draait zoals de wasmachine en/of droger.

Onzichtbaarheid

Natuurlijk hoeven domotica apparaten er niet lelijk uit te zien, maar als geen zin hebt in esthetische domotica, dan kun je de apparatuur ook onzichtbaar maken door ze te integreren in je huis of muren. Dit is nu zelfs al mogelijk met geluidsboxen, die in de muur verwerkt kunnen worden zodat je ze niet ziet maar waarbij je ook niet hoeft in te leveren op de kwaliteit van het geluid. 

Apparaten voorspellen wanneer het tijd is voor onderhoud

Alle apparaten die je in huis hebt, worden steeds slimmer. Er zijn al slimme koelkasten, wasmachines, drogers en koffiezetapparaten. Deze apparaten kunnen zelf bijhouden wat de conditie van het apparaat is en je een notificatie geven als er onderhoud nodig is. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld slimme wasmachines ook bepalen welk wasprogramma het beste bij jouw delicate was past en kan een koelkast bijhouden wanneer je bijvoorbeeld weer nieuwe melk moet kopen. 

GPS laat weten wanneer bewoners bijna thuiskomen

De elektrische auto wordt steeds populairder. Daarmee worden er ook steeds meer smart functies aan auto’s toegevoegd maar ook aan de verkeerssituatie. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische auto waar op het scherm getoond wordt hoe hard je moet rijden om te kunnen genieten van een groene golf. De verkeerslichten op straat communiceren met het systeem van je auto. Vanzelfsprekend kan dit systeem ook met je domotica systeem thuis communiceren waardoor jouw huis weet hoe laat je thuiskomt en bijvoorbeeld vast de airco in huis of de buitenverlichting aanzet. Het slimme slot weet precies dat jij het bent die thuiskomt en dus word je met open deuren thuis ontvangen.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

 

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in