Back to top

All4Control Blog

Het huis van de toekomst: smart home voor woongemak

Bij het ontwerp van nieuwe huizen en woonwijken wordt steeds vaker gelet op een aantal belangrijke thema’s zoals duurzaamheid, veiligheid en woongemak. Domotica kan op al deze gebieden een zeer welkome en betrouwbare toevoeging zijn. Naast het feit dat de toevoeging van smart home apparaten een huis duurzamer, veiliger en comfortabeler maken, zorgt het er ook voor dat een huis meer waard wordt en beter in de huizenmarkt ligt.

Ontwikkelingen op het gebied van domotica/smart home

De technologie en de mogelijkheden die hiermee vrijgespeeld worden, veranderen razendsnel. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen op smart home gebied. Met smart home oplossingen kun je een huis duurzamer en veiliger maken maar kun je ook een hoop processen in huis automatiseren waardoor je het wooncomfort vergroot. 

Uiteindelijk zullen de ontwikkelingen op domotica gebied ervoor zorgen dat een smart home in combinatie met kunstmatige intelligentie voor zichzelf en voor de bewoner denkt. Hiermee kan een smart home vaste patronen herkennen wanneer de bewoner thuis is of juist niet, wat de behoeftes zijn op het gebied van woonveiligheid en wanneer er tijd is voor ontspanning. Een goed werkend domoticasysteem heeft invloed op allerlei elementen zoals verlichting, klimaat, audio en video, beveiliging en duurzaamheid. Een smart home draagt er op de lange termijn aan bij dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen en dat huizen duurzamer worden en minder energie verbruiken wat weer gunstig is voor portemonnee en klimaat.

Door domotica klaargestoomd voor de toekomst

In de toekomst wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema waaraan we allemaal ons steentje bij moeten dragen. De jongere generatie die de woningmarkt betreedt zal dan ook op zoek gaan naar een huis dat in deze duurzame wens kan voorzien. Hierbij speelt domotica een grote rol omdat deze oplossingen aangesloten kunnen worden op eventuele zonnepanelen, controle over het energieverbruik en andere verduurzamende middelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische zonweringen of airco. 

Slimme oplossingen voor alledaagse klusjes/problemen 

Of het huis nu voor starters geschikt is of voor een oudere die nog graag zelfstandig wil blijven wonen: domotica oplossingen zijn er voor elke generatie. Door geautomatiseerde processen en makkelijk in te stellen voorkeuren, worden een hoop dagelijkse klusjes en problemen opgelost. Denk bijvoorbeeld aan slimme stopcontacten die ervoor zorgen dat de koffie ’s ochtends begint te lopen of aan lampen die automatisch aangaan als er ’s nachts iemand uit bed moet. Ook verwarming en klimaat in huis kan slim geregeld worden en zodoende heerst er altijd een ideale temperatuur in huis en wordt er geen energie verspild als er niemand thuis is. Al deze handige smart home oplossingen bedien je vervolgens met één centrale app of via een domotica bedieningspaneel. Een smart home is dus voor elke woningzoekende een grote toevoeging die zich laat personaliseren en afstemmen op ieders persoonlijke wensen en voorkeuren.

Benieuwd naar alle ontwerpmogelijkheden voor een smart home? All4Control treedt als domotica Systeem Integrator op als adviseur, leverancier en installateur en denkt graag met u mee. Ben je benieuwd naar welke domotica-oplossing bij jou past? Mail dan naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in