Back to top

All4Control Blog

Het huis van de 22e eeuw

De grote technologische ontwikkelingen van de 21ste eeuw zijn niet te ontkennen. Het internet heeft de wereld voor ons geopend en inmiddels zijn er zelfs commerciële ruimtevaartreizen in de planning. Smart home apparatuur is ook iets dat steeds gebruikelijker wordt om in huis te hebben. Als we dan een blik op de verre toekomst durven te werpen: hoe ziet het huis van de 22ste eeuw er dan uit?

2100: Ruimtes ontvouwen zich wanneer jij binnenkomt

Aan de mogelijkheden van virtual reality wordt hard gewerkt. Games werken er al veel mee en ook in andere situaties zoals trainingen wordt het ingezet. In de toekomst kan het zomaar mogelijk zijn dat een ruimte zich voor jou ontvouwt wanneer jij binnenkomt. Dan hebben we het niet over een duvel uit een doosje maar over een ruimte die weet wat jij nodig hebt op het moment dat je binnenstapt. Dat betekent dat de ruimte zich op dat moment aanpast aan jouw behoeftes en benodigdheden. Bijna alsof je dus een virtuele en maakbare kamer instapt!

2050: Tiny smart homes en Tiny appartementen – de plek transformeert zich naar jouw activiteiten

In de toekomst zullen we nog dichter op elkaar moeten wonen aangezien het steeds drukker wordt op aarde. Daarom moeten we onze ruimtes zo functioneel mogelijk gaan benutten. Tiny homes en Tiny appartementen zullen steeds meer voorkomen. Smart apparatuur kan helpen om de ruimte te transformeren naar het moment en de behoeftes van de dag. Zo kun je alsnog ruim en slim wonen in de toekomst. 

2021: Waar zijn we nu?

In onze huidige tijd merken we ook al dat we creatiever moeten omgaan met de ruimte die we hebben door het heersende ruimtegebrek. Daarom worden er bijvoorbeeld al uitklapbare ruimtes zoals een uitschuifbaar balkonraam bedacht. Of denk bijvoorbeeld aan multifunctionele scheidingsmuren die je kunt verplaatsen via rails om leefruimtes groter of juist kleiner te maken. Met de koppeling van domotica kunnen al deze mobiele elementen in huis aangesloten worden op een schema dat precies weet wanneer jij behoefte hebt aan een ruimere woonkamer of juist een ruimere slaapkamer en wanneer jij graag even op je uitklapbare balkon wil zitten. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in