Back to top

All4Control Blog

Is je ontwerp smart genoeg?

Smart home apparatuur wordt steeds goedkoper en daarmee toegankelijker. Daarnaast nemen ook de functionaliteiten van domotica apparatuur steeds sneller toe. Dit zorgt ervoor dat de toekomst van de smart homes gegarandeerd is. Mensen zijn steeds meer bereid om meer te betalen voor een huis waarbij al slimme apparatuur geïntegreerd is. 

20% bereid tot een hogere aankoopprijs

Uit onderzoek is gebleken dat mensen bereid zijn om maar liefst 20% meer te betalen voor een smart home. En hoewel maar liefst 40% van de bevolking nog geen goed uitgerust smart home heeft, is dit wel een belangrijk aspect waar rekening mee wordt gehouden bij het ontwerp en de bouw van nieuwbouwwoningen. 

600 miljoen potentiële omzet

Met de bereidheid om 20% meer voor een smart home te betalen dan voor een ‘analoge’ woning, opent zich ruim 600 miljoen aan potentiële omzet waar zowel installateurs als andere bedrijven graag op inspringen. 

Slimme lampen een goed begin

Slimme lampen zijn een van de meest gebruikte smart home toepassingen bij mensen thuis. Zelfs bewoners die thuis nog niet voorzien zijn van een volledig geïntegreerd domotica systeem, hebben wel vaker lampen in huis die met een app te besturen zijn. Daarom zijn slimme lampen een goed middel om rekening mee te houden in het ontwerp van een huis. Wanneer deze namelijk slim geplaatst worden, kunnen ze een zeer goede sfeermaker zijn. Ook voor andere toekomstige smart home oplossingen kan bij het ontwerp al een fundering worden gelegd. Denk hierbij aan voldoende netwerk aansluitingen en goede WiFi maar vooral genoeg stroompunten. 

Ultieme luxe

Natuurlijk kan smart apparatuur ook bijdragen aan een luxere manier van wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme klimaatbeheersing binnen. Wanneer het buiten flink zomert, is het binnen koel en aangenaam dankzij de slim aangestuurde airconditioning. ’s Avonds springt de buitenverlichting vanzelf aan bij schemer en verlicht op die manier een prachtige tuin en eventueel zelfs het zwembad verlicht voor een nachtelijke duik. Het zijn juist deze zaken die een woning naar een luxer segment in de markt tillen.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

 

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in