Back to top

All4Control Blog

Smart home zonder haperen: zo maak je je netwerk stabiel

Als je verschillende smart home apparaten in huis hebt, is een goed en stabiel netwerk essentieel om al deze apparaten goed te laten werken. Dit geldt voor zowel bekabelde als draadloze domotica binnen je omgeving. Gelukkig zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen, om het netwerk in huis te stabiliseren en/of uit te breiden.

Bekijk je internetabonnement kritisch

Als je gebruik maakt van verschillende domotica apparaten die veel streamen, denk hierbij aan Spotify, Netflix, tablets en smartphones met YouTube, beveiligingscamera’s die je buiten de voordeur wil kunnen bekijken, en het slimme vergaderen waarbij we gebruik maken van programma’s als Skype, teams, FaceTime en Zoom, kunnen deze bij elkaar een flinke belasting zijn op de totale internetaansluiting.

Zorg daarom dat je een internetabonnement hebt waar voldoende capaciteit in opgenomen is zodat je smart home apparatuur niet lijdt onder je dagelijks internetgebruik. Denk hierbij ook na over de grootte van je huishouden: hoe meer personen er in huis aanwezig zijn die gelijktijdig gebruikmaken van het internet, hoe groter de capaciteit van je internetabonnement moet zijn.

Zorg voor voldoende fysieke aansluitingen

Over het algemeen geldt dat het voor domotica beter is om een fysieke aansluiting met het internet te hebben. Deze fysieke aansluiting werkt via een LAN-kabel. Deze kan, als je in de gelegenheid bent om hier in een vroeg stadium rekening mee te houden, op specifieke plekken in huis uit de muur komen zodat je zorgt voor de beste omstandigheden van je smart home apparaten. Alle lan-kabels of wel Ethernet verbindingen  moeten samen komen op een centraal punt waar  ze door middel van een switch en router  aan het internet verbonden worden.

Breid je netwerk uit

Maak je gebruik van voornamelijk draadloze domotica? Zorg er dan voor dat het wifi-netwerk in het hele huis stabiel is. Meestal wanneer een modem in de meterkast hangt, kan het wifi-signalen niet alle uithoeken van het huis bereiken. In zulke gevallen kun je gebruikmaken van netwerk extenders en repeaters. Dit is een low budget oplossing en is vaak van tijdelijke duur die uiteindelijk zelfs voor vertraging zal zorgen. Het is beter om te kiezen voor een wifi-systeem met een roaming faciliteit. Op deze manier kan je met je wifi-apparaat vrij door het huis bewegen zonder dat er een storing of hik up in de verbinding zit.  

Verbind via een andere frequentie

Heb je veel directe buren die allemaal hun eigen wifi-netwerk hebben doordat je bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont? Dan kunnen al deze aanwezige wifi netwerken elkaar verstoren met als gevolg dat je verbindingen trager worden.  Dit is op te lossen door een meting te doen op locatie. Uit het resultaat van de meting kan worden gelezen welke wifi kanalen het minst sterk zijn. Dan is het verstandig om je wifi kanalen daar op te zetten. Dit geeft dan een stabielere verbinding naar je wifi-apparaten. Het uitmeten van wifi-kanalen is iets wat niet iedereen kan. Wij van All4Control hebben hier de middelen voor om dit te kunnen realiseren en de wifi juist in te stellen.

Ben je op zoek naar domotica advies voor je (nieuwe) huis? Dan biedt All4Control het totaalpakket. All4Control denkt als domotica expert / Systeem Integrator  met je mee in elke fase van het proces bij het ontwerpen van een smart home systeem. 

Wil je weten wat All4Control voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail met je gegevens naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op!

 

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in