Back to top

All4Control Blog

Darwin: de evolutie van je huis

We kennen Darwin allemaal als de grondlegger van de evolutietheorie. Zou hij ooit hebben bedacht dat de evolutie ervoor zou zorgen dat de mens in slimme huizen zou komen te wonen? Inmiddels is een smart home langzaam de norm aan het worden, terwijl er ook nog een groep mensen achterblijft. Ook zij zullen er op een gegeven moment aan moeten geloven, want een smart home is het huis van de toekomst.  

Grot voor een holbewoner v.s. smart home voor… 

Vooruit, een huis zonder domotica apparatuur staat natuurlijk niet direct gelijk aan een grot waarin de holbewoners leefden. Desalniettemin zorgt domotica in huis wel voor een veel groter wooncomfort, gevoel van veiligheid en een manier van duurzaam wonen. 

Denk bijvoorbeeld aan alle klusjes die een smart home voor je op kan knappen zoals het automatisch besproeien van je tuin op gezette tijden, het schoonmaken van je zwembad met een slimme zwembadstofzuiger of simpelweg het automatisch aanzetten van de tuinverlichting voor een sfeervolle warme zomeravond? Al deze klusjes en taken kunnen makkelijk door domotica apparatuur geregeld worden. En als je dán nog een keer terugkomt in een volledig analoog huishouden, voelt dat misschien toch een klein beetje als een grot.

Een smart home evolueert met je mee 

Een smart home groeit gewoon met jou en je behoeftes mee. Denk bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding. Je smart home kan hier slim op inspelen met het aanpassen van licht, geluid en een slimme baby monitor die je kleintje in de gaten houdt. Via een app kun je alle apparatuur en randzaken regelen. En veranderen je behoeftes op een andere manier? Dan stel je simpelweg de systemen hierop in óf je laat je smart home apparatuur leren van je veranderende gedrag. 

Bijna de helft geniet nog niet van een smart home

Ondanks de vele voordelen en gemakken die een smart home biedt, is maar liefst 44% van de bevolking nog niet overgestapt op het gebruik van domotica apparatuur. Terwijl dit ook op het gebied van veiligheid veel voordelen heeft. Voor velen is dit inmiddels een te grote stap in de techniek terwijl domotica ook voor een oudere generatie juist heel ondersteunend kan werken. In nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig steeds vaker domotica meegenomen in het ontwerp- en bouwproces. 

 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

 

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in