Back to top

All4Control Blog

Anticiperen op de veiligheid- en privacy crisis

Domotica in een smart home werkt met elkaar samen via het internet. Nu hoor je steeds vaker dat er hackpogingen worden gedaan en dat ook de AVG-regels worden geschonden door je virtual assistent. Hoe zorg je er dus voor dat je wel kunt genieten van het extra woongemak dankzij domotica maar dat je beschermd blijft tegen aanvallen van buitenaf en privacy schending?

 

Bescherming van je smart home

Om jezelf en je smarthome zo goed mogelijk tegen de dreiging van buitenaf te beschermen, zijn er een aantal stappen die je kunt zetten om de verbindingen van jouw domotica apparaten zo veilig mogelijk te houden.

Zorg bijvoorbeeld voor sterke wachtwoorden voor je wifi verbinding en stel een zogenaamde multi factor authenticatie in op je telefoon en/of tablet waardoor je een extra beveiligingsfactor toevoegt door bijvoorbeeld niet alleen in te loggen met een wachtwoord of pincode maar ook met je vingerafdruk of gezicht scanner.

Ook kun je een extra hub toevoegen aan je online thuisomgeving. Deze hub dient als een tussenstation tussen jouw apparaten en het internet en vormt daarmee een veilige barrière hiertussen.

 

Dit mag niet ontbreken in een veilig smart home

Een smart home kan natuurlijk veel voor je betekenen op het gebied van beveiliging en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan inbraak- brand- en waterschade beveiliging. Slimme sloten, slimme rookmelders en slimme watersensoren dragen bij aan de beveiliging van je smart home doordat deze een direct signaal afgeven bij verdachte activiteit. Daardoor kun jij een stuk eerder anticiperen op hetgeen dat schade veroorzaakt, waardoor je de schade eventueel kunt beperken.

Ook kun je met slimme lampen eventuele inbrekers afschrikken door ze automatisch aan te laten gaan als je van huis bent. Slimme tuinverlichting draagt daarnaast bij aan de zichtbaarheid van jouw tuin waardoor inbrekers minder snel een poging zullen wagen.

 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

 

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in