Back to top

All4Control Blog

3 manieren waarop een smart home de bewoner ondersteunt

Een smart home kan op veel manieren bijdragen aan het wooncomfort en de veiligheid van de bewoner. Maar het kan ook zeker een grote toevoeging zijn in de ondersteuning van een bewoner die extra hulp kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan eenzame ouderen of mensen op het autismespectrum. 

Helpt mensen op het autismespectrum

Een smart home kan mensen op het autismespectrum helpen om makkelijker te communiceren, zelfstandiger te kunnen functioneren en daarmee een grote verbetering in de manier van leven te creëren. Hiervoor kunnen verschillende middelen worden ingezet zoals bepaalde planningssoftware maar ook digitale assistenten die gericht zijn op het begrijpen van het autismespectrum. Een smart home kan in de gaten houden of alles nog loopt zoals het zou moeten en eventueel een signaal naar een mantelzorger sturen als er iets afwijkt.  

Helpt eenzaamheid te bestrijden

Ook kan een smart home een grote hulp zijn in het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. De oudere generatie komt nog maar moeilijk het huis uit en kan via smart home oplossingen makkelijker in contact komen met anderen. Daarnaast kan een smart home ook ondersteunen in medicatie-inname en het triggeren van een noodsignaal.

Auditieve ondersteuning voor visuele beperkingen

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, kan een smart home een ideale uitkomst zijn bij het uitvoeren van dagelijkse taken of activiteiten. Een smart home spreekt immers tegen je terug en kan updates geven over bijvoorbeeld de stand van de thermostaat of zaken online hardop voorlezen. Een goed ingericht domoticasysteem kan een zeer solide ondersteuning vormen in het verbeteren van het dagelijkse wooncomfort.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in