Back to top

All4Control Blog

Domoticadoelgroepen: voor wie is een smart home geschikt?

Een huis waarin allerlei slimme snufjes zijn toegevoegd zoals automatische lampen, een slimme thermometer en een smart hub, lijkt voor velen alleen te zijn weggelegd voor echte techno-nerds. Maar niets is minder waar: domotica-oplossingen kunnen voor meerdere en diverse doelgroepen geschikt zijn. Huizen waarin slimme oplossingen zijn verwerkt, verdienen het dan ook om bij de juiste doelgroep aan de man gebracht te worden.

Voorop moet worden gesteld dat domotica natuurlijk voor iedereen geschikt is. Er zijn echter een paar factoren die meespelen in het beslissingsproces van de koper. Deze verschillen zijn voor een deel generatiegebonden. Denk bijvoorbeeld aan een ruimer budget (generatie X), de wens om milieuzuinig te leven, een groter wooncomfort (millenials en Gen-Z) of iemand die vanwege bepaalde beperkingen op zoek is naar slimme huisoplossingen (senioren). Welke aspecten voor welke doelgroep belangrijk zijn, hangt natuurlijk af van welke primaire behoefte er is om een huis met domotica-oplossingen te kopen. 

Domotica om te besparen

Slimme apparatuur in huis kan veel bijdragen aan een milieu- en portemonneevriendelijke levensstijl. Een huis dat bijvoorbeeld voorzien is van zonnepanelen, een slimme thermostaat en automatisch aangestuurde LED-verlichting, is voor de doelgroep die erop uit is milieuzuinig te leven (en daarmee te besparen), een geschikte optie. De bijbehorende apps geven tenslotte niet alleen inzicht in het energieverbruik. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden voor energieopslag en het uitlezen daarvan met een app. 

Domotica voor het comfort

Een jongere generatie zal voornamelijk domotica in huis willen voor het gebruiksgemak en comfort. Denk hierbij aan het automatiseren van bepaalde processen in huis, zoals het beheren van licht, geluid en temperatuur of het automatisch openen van gordijnen of garagedeuren. Als al deze slimme elementen gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld een spraakbesturingssysteem, kan alles met één spraakopdracht of opdracht via smartphone geregeld worden. Van het aanzetten van de lichten tot het aansturen van een robotstofzuiger. 

Domotica met een doel 

Voor bepaalde mensen is domotica een goede toevoeging in huis omdat het bepaalde taken uit handen neemt. Dit is vooral geschikt voor senioren of mensen met een beperking. Zo hoeven ouderen bijvoorbeeld niet elke keer op te staan om het licht aan- of uit te doen, deuren te openen of huishoudelijke apparaten te bedienen. Daarnaast kunnen er sensoren worden toegevoegd die ervoor zorgen dat het licht automatisch aangaat als iemand bijvoorbeeld ’s nachts uit bed stapt. 

Domotica voor de veiligheid

Natuurlijk leent domotica zich ook ontzettend goed om je huis mee te beveiligen. Er zijn talloze domotica beveiligingsmogelijkheden zoals een alarmsysteem, slimme deurbel, slimme rookmelder of slimme sloten. Hiermee kun je als je wil je huis hermetisch afsluiten én een seintje krijgen wanneer er beweging in of rondom het huis gedetecteerd wordt als jij er niet bent. Door de juiste integratie met alarm bij domotica kan je het huis dan leven in blazen als er onraad is.

Ben je benieuwd naar welke domotica-oplossing op jouw kantoor past? Mail dan naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in