Back to top

All4Control Blog

Voorkom voedselverspilling door inzet van slimme sensoren en camera’s

Voedselverspilling is een van de grootste problemen van de Westerse wereld. In een Nederlands huishouden wordt gemiddeld zo’n €300 per jaar aan voedsel weggegooid omdat het niet meer goed is of omdat men niet weet hoe men restjes kan verwerken. Slimme sensoren en camera’s kunnen hierbij helpen. De ontwikkeling hiervan staat nog in de kinderschoenen maar zal een vast onderdeel van onze toekomst worden.

Slimme sensoren in je koelkast kunnen bacteriën en schimmels opsporen waardoor je een notificatie op je smartphone ontvangt die je hierover informeert. Zo weet je dus precies wanneer er schimmel in je koelkast gedetecteerd wordt en kun je op zoek gaan naar de boosdoener. Wanneer er namelijk één ding in je koelkast schimmelt, is er een grote kans dat de schimmel zich verspreidt naar andere etenswaren. 

Sensoren en camera’s 

Sensoren in je koelkast kunnen er ook voor zorgen dat je eten langer vers blijft. Denk bijvoorbeeld aan speciale vershoudlades die specifiek voor groente, fruit, vlees of vis ontworpen zijn. De sensoren meten de temperatuur van deze lades constant en passen deze waar nodig aan, afhankelijk van wat erin zit. Zo dient vlees bijvoorbeeld een paar graden koeler bewaard te worden dan groente en fruit.

Daarnaast zitten in sommige slimme koelkasten al camera’s verwerkt. Hiermee kun je terwijl je in de supermarkt staat zien of je bepaalde ingrediënten nog in huis hebt. Zo hoef je dus geen boodschappen dubbel te kopen en maak je beter gebruik van wat je in huis hebt!

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in