Back to top

All4Control Blog

Een woning die Mantel(ont)zorgt

Wist je dat een smart home enorm kan helpen bij mantelzorg? Een goed afgesteld domoticasysteem kan niet alleen de mantelzorger ontlasten maar ook voor meer veiligheid binnenshuis zorgen voor de zorgvrager. 

Als mantelzorger draag je een grote verantwoordelijkheid voor de zorgvrager. Om voor deze persoon te zorgen, moet je vaak aanwezig zijn in huis. Maar ook als je er niet bent, wil je zeker weten dat het goed gaat met diegene waarvoor jij zorg draagt. Domotica kan hierbij een grote hulp zijn. 

Veiligheid op afstand

Smart home apparatuur op het gebied van veiligheid kan veel situaties voorkomen. Slimme brandmelders, beveiligingscamera’s en koolmonoxidemelders geven niet alleen een signaal bij rook, verdachte activiteit of een koolmonoxide lek, maar sturen tevens een melding naar de smartphone van een hiervoor bepaald persoon. Zo kan er direct actie worden ondernomen bij een vergeten gaspit of een dwalende bewoner. Hierdoor kunnen veel gevaarlijke situaties al direct in de kiem gesmoord worden.

Slimme hulpmiddelen

Met slimme hulpmiddelen in huis kunnen veel processen veiliger worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting die geactiveerd wordt door een sensor. Wanneer iemand ’s nachts naar de wc gaat, wordt deze verlichting direct geactiveerd waardoor ongelukken in het donker voorkomen kunnen worden.

Een ander handig hulp- maar ook beveiligingsmiddel zijn slimme sloten. Deze slimme sloten zijn op afstand bedienbaar waardoor bijvoorbeeld buren toegang kunnen krijgen als de mantelzorger een melding krijgt die om directe actie vraagt. Een alarmeringssysteem kan hier nog extra hulp bieden. Hierbij draagt de zorgvrager een knop bij zich die gekoppeld is aan een alarmeringssysteem dat direct een melding stuurt naar de mantelzorger. Deze kan vervolgens actie ondernemen. Ook valse alarmeringen kunnen onderschept worden met behulp van slimme sensoren en camera’s.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in