Back to top

All4Control Blog

smart home

Waarom All4Control niet aan smart home doet maar aan home intelligence

Voor veel mensen is het inmiddels een vast begrip en in elke bouwmarkt en woonwinkel kun je er producten van kopen: smart home. Van slimme lampen tot een slimme meter en van slimme stopcontacten tot een Alexa: de meeste mensen hebben wel een smart product of twee in huis. Dat is echter niet het segment waar All4Control zich in beweegt. Daarom leggen we graag uit waarom All4Control niet aan ‘smart home’ maar ‘home intelligence’ integratie doet.

Smart vs intelligent

Een slimme lamp hier, een metertje daar en je lichten aan doen met behulp van Alexa: voor veel mensen geldt dit als het beeld van een smart home. Maar er is een duidelijk verschil tussen ‘smart’ en ‘intelligent’. Dat zit in het volgende: een smart home moet je alsnog zelf bedienen. Of je het nu via een spraakopdracht of via een app doet: jij bedient nog steeds je apparatuur maar verlegt alleen de schakelaar. Een intelligent huis daarentegen weet precies welke processen wanneer gestart worden. Het is een gecentraliseerd concept dat de ziel van jouw woning vormt.

Waar smart home-apparatuur zich voornamelijk richt op het automatiseren en afstemmen van individuele aspecten van je woning, gaat home intelligence veel verder. Het omvat een uitgebreide systeemintegratie die je woning transformeert in een intelligent ecosysteem dat jouw levensstijl begrijpt en anticipeert op jouw behoeften, met ultiem comfort en efficiëntie als resultaat. Zo heb jij geen omkijken naar zaken als comfort, klimaatbeheersing of energiebesparing.

Een hoger niveau van wonen

Met home intelligence til je het comfort van wonen naar een hoger niveau. Wij streven ernaar om de ultieme, intelligente woonervaring te creëren waarbij jouw huis jouw behoeftes anticipeert. Hierin worden alle aspecten van domotica opgenomen: van klimaatcontrole tot beveiliging tot entertainment. Zo zorgen we niet alleen dat je thuiskomt in een huis dat jouw behoeftes leert en kent maar hier ook op een duurzame manier mee omgaat. Dankzij slimme systemen en sensoren behoort energieverspilling tot het verleden terwijl je wel in alle luxe en comfort woont.

Zo ziet thuiskomen in een intelligent huis eruit

Stel je voor dat je thuiskomt na een lange dag werken en je woning verwelkomt je met open armen. De slimme verwarming heeft je voorkeuren geleerd en zorgt ervoor dat de temperatuur perfect is afgestemd op jouw comfort. Of het nu zomer of winter is: bij jou thuis heerst de perfecte temperatuur zodra je thuis bent. Terwijl je de deur opent, wordt het licht in de hal automatisch gedimd naar een warme, uitnodigende gloed. En als je verder loopt, vult rustgevende muziek de ruimte, omdat het systeem jouw voorkeur voor ontspanning kent. En ben je niet thuis? Ook dat weet jouw huis. Dan sluit het huis het hele systeem af waardoor er geen onnodige energie wordt verspild.

Klaar om de intelligentie van jouw woning te ervaren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Leave a Comment

19 + fifteen =

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in