Back to top

All4Control Blog

Smart home gemaakt van afval!

Smart home apparaten worden steeds populairder. Tenslotte kan domotica in huis je leven een stuk makkelijker maken. Het kan bijvoorbeeld helpen om op een duurzamere en energiebesparende manier te leven. Het is dan ook fijn om te zien dat smart home apparatuur steeds meer wordt gemaakt van gerecycled afval en wordt ingezet om een huis te verduurzamen.

Afval is de toekomst

Er wordt op alle manieren met afval gewerkt om afval op een zinvolle manier te verwerken. Zo wordt rioleringsafval in veel gevallen omgezet naar bruikbare energie en wordt plastic bijvoorbeeld gerecycled om er andere producten van te maken. Op deze manier wordt er een poging gedaan om verspilling en vervuiling tegen te gaan en een duurzamere maatschappij te creëren. 

Gerecycled, heeft dat nou echt zin?

Door gerecyclede spullen te kopen en gebruiken, draag je bij aan een duurzamere maatschappij. Dankzij recycling worden namelijk minder natuurlijke voorraden aangesproken zoals olie of aardgas. Daarnaast zorgt het voor een minder hoog energieverbruik bij de productie van een product. Deze manier van recyclen en hergebruiken wordt ook wel een circulair proces genoemd. Het heeft dus wel degelijk nut om gerecyclede spullen te kopen en zo wordt de vraag naar producten die voortkomen uit een circulair proces vergroot!

Gerecyclede materialen in je smart home

In veel gevallen kunnen gerecyclede materialen ook gebruikt worden bij de totstandkoming van je smart home. Denk bijvoorbeeld aan akoestisch dempend materiaal dat van gerecyclede materialen gemaakt is. Of aan de isolatiemantels van bekabeling. Een duurzame aanpak bij het ontwerpen van je smart home is belangrijk. All4Control blaast daarom niet alleen nieuw leven in oudere apparatuur, maar zorgt er ook voor dat defecte apparaten duurzaam gerecycled worden.

 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

 

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in