Back to top

All4Control Blog

Een bewegingsmelder die levens redt

Domotica wordt in veel gevallen gebruikt om extra luxe en comfort aan een woning toe te voegen. Maar ook op het gebied van mantelzorg kan smart home apparatuur een groot verschil maken. Zo biedt het de mantelzorger extra ondersteuning en kan een goed afgestelde bewegingsmelder zelfs levens redden. 

Een bewegingsmelder kan op verschillende manieren als ondersteuning van mantelzorg en als extra veiligheidsmaatregel in huis worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch aan- en uitzetten van lampen als iemand ’s nachts naar de wc moet. Zo wordt iemand die slaapdronken naar de WC wandelt meteen wakker én kan diegene de vloer zien zonder te vallen. Maar een bewegingsmelder die géén beweging registreert, kan een fundamenteel verschil maken in het welzijn van een bewoner.

Slimme bewegingsmelder

Een slimme bewegingsmelder kan informatie en data doorsturen naar een gekoppelde app op een smartphone. Een veiligheidsmaatregel met een bewegingsmelder zou kunnen zijn wanneer deze op een vast tijdstip dagelijks beweging registreert. Als hierin een afwijking is, doordat er bijvoorbeeld geen beweging geregistreerd wordt, kan er door een mantelzorger direct actie worden ondernomen door bijvoorbeeld eerst contact te leggen met de bewoner of, wanneer nodig, hulpinstanties in te schakelen.  Op deze manier kunnen bewegingssensoren dus ingezet worden op een beveiligende manier terwijl ze normaal gesproken eerder in verband worden gebracht met bewaking en beveiliging en comfort. 

Domotica kan op veel gebieden ondersteuning bieden voor mantelzorgers. Deze smart home apparaten maken zorg op afstand mogelijk en dragen bij aan een minder intensieve zorgverlening. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in