Back to top

All4Control Blog

3 redenen waarom je in de winter geen beveiligingscamera’s installeert

Een veel gebruikt onderdeel van domotica zijn de beveiligingscamera’s. Deze houden een oogje in het zeil als je van huis bent en geven informatie door als er verdachte beweging wordt gesignaleerd. Nu de winter echter voor de deur staat, is het een slecht idee om nu beveiligingscamera’s te installeren. Daar zijn 3 goede redenen voor. 

Slechte omstandigheden

In de winter wordt het natuurlijk koud. Op de vrieskou reageren bakstenen niet goed. Voornamelijk bakstenen van oudere huizen kunnen broos worden in de winter waardoor deze gaan brokkelen als erin geboord wordt. Wil je dus een beveiligingscamera installeren in de winter? Dan is de kans heel groot dat je meer schade aanricht aan je huis dan je lief is.

Duurder proces

Dan de omstandigheden in de winter: het is koud, nat, glibberig en ijzig. Dat zijn zeer slechte omstandigheden voor een installateur om in te werken. Het komt erop neer dat de monteur veel minder bewegingsvrijheid in de winter heeft en veel voorzichter te werk moet gaan. Hierdoor duurt het hele proces een stuk langer waardoor het installeren van de camera’s langer duurt en uiteindelijk dus ook duurder wordt. 

Slechte combinatie

Als laatste geldt er een redelijk voor de hand liggende, maar daarom niet minder waar, reden. In de winter is het vaak nat. Het regent veel of het sneeuwt, hagelt en ijzelt. Hiervoor geldt simpelweg dat elektronica en vocht slecht samengaan en dus is de winter verre van ideaal om buitenshuis elektronica te installeren zoals een beveiligingscamera. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in