Back to top

All4Control Blog

Ultiem woongeluk in je woning dankzij domotica!

Iedereen wil zich natuurlijk het liefst zo veel mogelijk thuis voelen in zijn woning. Eén van de beste manieren waarop je in staat bent om meer woongeluk in huis te brengen is door te kiezen voor domotica. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met de voordelen van domotica hebben we in dit artikel de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Een veiliger gevoel

De beveiliging van je woning kan voor een deel onder de domotica geplaatst worden. Het is verstandig om je beveiliging zo te kiezen dat deze met een domotica oplossing verbonden kan worden. Geautomatiseerde verlichting belemmert inbrekers om naar binnen te gaan als deze in een goede afwezigheidssimulatie is geprogrammeerd. De bewegingssensoren kunnen werken als beveiliging dankzij het meten van ongewenste personen. Maar als de beveiliging niet actief is, zoals in de nacht, kunnen de bewegingssensoren de verlichting dimmen als je naar de toilet moet door middel van de geprogrammeerde nachtloop schakeling. Een inbreker kiest vaak meteen het hazenpad als de verlichting direct aanspringt. Naast de afschrikkende werking bieden beveiligingscamera’s ook de voordelen doordat je je woning goed in de gaten kan houden, vanaf een veilige afstand. Vergeet niet dat een met domotica gekoppeld alarm ook duurzamer en energiebesparend werkt omdat met de alarmcodes ook de woning in een energie besparende stand gezet kan worden. Voor een goed beveiligde woning is domotica echt noodzakelijk. 

Gemak dient de mens

Domotica neemt een tal van alledaagse handelingen uit handen. Hierdoor ervaar je als gebruiker van domotica een uitermate hoge vorm van gebruiksgemak. Veel gadgets zijn compatibel met elkaar door gebruik te maken van de juiste koppelingen. Zo kan je diverse apparaten instellen waardoor je saaie of vanzelfsprekende handelingen kan automatiseren. Gordijnen gaan automatisch dicht als de zon op de ramen staat. De verlichting dimt automatisch als je een romantische filmavond houdt. Het gemak wat je hiermee ondervindt is echt ontzettend prettig. 

Comfortabel in je huis zijn

Domotica kan worden gebruikt voor entertainment. Denk hierbij aan het afspelen van muziek in één of meerder ruimtes, zowel gelijk of afzonderlijk, het kijken van televisie of films, of een avondje Netflixen. Gekoppelde apparaten kunnen ook helpen om een comfortabele sfeer te creëren. Zo zorgen ze voor intelligente en adaptieve verlichting en kunnen ze geluid en temperatuur regelen, zelfs als je niet thuis bent. Dit maakt het mogelijk om een uitnodigende omgeving te creëren voor wanneer je thuiskomt. 

Langer van je vrijheid blijven genieten

Domotica is een investering voor de toekomst, een goed geplande domotica installatie biedt de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen zodat je langer van alle vrijheden van het leven kan genieten. Denk hierbij aan een intelligent deurslot. Bewegingsdetectie in de badkamer, val detectie en zicht-op-afstand controle. Maar ook als ouder kun je jouw kleine wondertje in de gaten houden dankzij slimme camera’s in de slaapkamer. 

Domotica kent nog veel meer voordelen en het zal nog wel even duren voordat de meeste mensen de keuze voor domotica in hun woning maken. Veel mensen willen wel de voordelen van domotica ondervinden, maar weten niet wanneer en welke stappen te nemen. Door er op tijd bij te zijn kan jij een echte pionier zijn. Kies jij vandaag nog voor domotica  om het woongenot bij jou in huis echt aanzienlijk te verhogen. Wij van All4Control begeleiden en adviseren je graag bij je wensen en keuzes om er een mooi stukje Art of Smart van te maken. Je zal nooit meer terug willen naar een woning zonder domotica! Stuur een mail met je gegevens naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op.

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in