Back to top

All4Control Blog

tiny home

Smart tiny home: zo bespaart domotica ruimte

Met de crisis op de woningmarkt voor zowel koop- als huurwoningen, gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve woonruimtes. Tiny houses worden steeds populairder als een goedkope, duurzame en eenvoudige woonruimte. Domotica kan enorm bijdragen aan het wooncomfort van een tiny house terwijl het daarnaast ook nog eens kostbare ruimte bespaart.

In een tiny house geldt één gouden regel: elk oppervlak moet nuttig en optimaal benut worden. Dan wil je natuurlijk geen ruimte verspillen met grote smart home apparaten. Toch kan domotica toegepast worden op tiny homes zonder extra ruimte in te nemen.

Slimme licht- en klimaatoplossingen

Voor een kleine ruimte heb je natuurlijk niet veel vermogen nodig om de ruimte te verwarmen of juist te koelen. Maar daarom optimaal gebruik van slimme oplossingen zoals slimme zonweringen aan de buitenkant en ingebouwde klimaatcontrole in de vloer en het plafond aan de binnenkant.

Hetzelfde geldt voor slimme lampen, die met gemak ingebouwd kunnen worden in de muren en het plafond, of opgenomen kunnen worden in het meubilair. Voor slimme lampen heb je ook geen fysieke schakelaar meer nodig. Zo hou je belangrijke ruimte vrij maar kun je ook naar eigen smaak sfeer creëren. 

Slimme entertainment oplossingen

Ook op entertainment vlak hoef je niet in te leveren als je in een tiny house woont. Audio-oplossingen zoals boxen kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in het huis. Zo zijn er al extreem kleine boxen beschikbaar waarbij de kwaliteit verbazingwekkend is, en zijn er zelfs speciale boxen die je in de muur inbouwt zonder dat je inlevert op geluidskwaliteit. 

Een slimme tv kun je daarnaast ook wegwerken in de ruimte door deze bijvoorbeeld aan een draaiend plateau te bevestigen waardoor je gebruik maakt van beide zijden van een wand. Met domotica in een tiny home leef je beter én slimmer. 

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in