Back to top

All4Control Blog

De domotica proeftuin; ervaar de smart oplossingen voor de zorg

Of je nu zorgvrager of zorgdrager bent: je wil dat de zorg op een zo goed mogelijke maar ook efficiënt mogelijke manier geleverd wordt, waarbij de veiligheid en het comfort van de zorgvrager voorop staan. Domotica in de zorg kan hier een grote bijdragen aan leveren.

Van thuiszorg tot mantelzorg tot zorg in een verzorgingstehuis: er komt veel kijken bij het helpen van de behoevende. Domotica ondersteunt zowel de zorgdrager door bepaalde taken makkelijker te maken, als de zorgvrager door een huis te veranderen in een prettige, veilige en comfortabele omgeving in plaats van een klinische zorgsetting.

Extra veiligheid en meer comfort

Veiligheid is een gebied waarop domotica in de zorg ontzettend veel bijdraagt. Hiermee kan de veiligheid van de zorgvrager namelijk altijd gewaarborgd worden met behulp van slimme apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een alarmknop die een notificatie naar de zorgdrager stuurt, slimme bewegingsmelders die zo specifiek afgesteld zijn dat afwijkingen ook een notificatie naar de zorgdrager sturen of simpelweg slimme sloten om in gevallen van nood makkelijker hulp in huis te laten.

Een groot voordeel van al deze ondersteunende middelen is dat de zorgdrager in eerste instantie kan controleren of er daadwerkelijk actie ondernomen moet worden of dat het gaat om een vals alarm. Hiermee wordt kostbare tijd gewonnen en kan direct de juiste partij gealarmeerd worden wanneer nodig.

Behoud van zelfstandigheid

Maar domotica is er op ook op gericht de zelfstandigheid van een zorgvrager te vergroten en te verlengen. Bijvoorbeeld door het installeren van een digitale assistent, die er dagelijks aan herinnert dat er bijvoorbeeld medicatie moet worden ingenomen. Deze assistent kan tevens enige eenzaamheid verminderen door niet alleen handige geheugensteuntjes te bieden maar ook andere, algemene informatie te geven over bijvoorbeeld het weer of het laatste nieuws.

Ook mensen met een verminderde handfunctie hebben baat bij domotica. Zo zijn er speciale stekkerdozen met een eenvoudige uitwerpknop waardoor de stekker met gemak uit het contact springt. Voor zulke zorgvragers kunnen ook meerdere aspecten met een spraakopdracht worden ingericht, zodat de zorgvrager de autonomie over het eigen huis behoudt.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in