Back to top

All4Control Blog

smart home security

Wat kan ik doen om mijn smart home te beveiligen?

Tegenwoordig hoor je veel over internet security en de dreiging van cyberaanvallen. Alle apparaten die verbonden zijn aan het internet kunnen in theorie gehackt worden. Wat betekent dit nu voor je smart home? Wij geven je een paar tips om jouw smart home zo goed mogelijk te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

Als eerste geldt dat het risico van een cyberaanval voor jouw smart home veel kleiner is dan voor bedrijven. Als je toch jouw huis zo goed mogelijk wil beschermen, is het belangrijk dat je de kwetsbare punten in huis kent.

Kwetsbare punten in je smart home

Alle apparaten die verbonden zijn met het internet zijn kwetsbaar en van buitenaf te benaderen. Extra kwetsbaar zijn daardoor de cloudservice voor de data van je laptop of pc, camerabeelden van beveligingscamera’s, de slimme deurbel en de slimme thermostaat en natuurlijk je wifi-verbinding.

Beter beveiligen

Als eerste begint het natuurlijk bij de wachtwoorden en gebruikersnamen die je gebruikt om accounts te maken en in te loggen op apparaten. Gebruik voor elk apparaat een ander en sterk wachtwoord. Ook tweestapsverificatie is een goede manier om een extra beveiligingsdrempel toe te voegen.

Daarnaast is het goed om de naam van je netwerk en het wachtwoord hiervan dat je van je provider krijgt te veranderen in een veilige keuze. Scherm daarnaast een gedeelte van je netwerk af voor extra beveiliging.

Scannen en back-uppen

Virusscanners en het maken van back-ups kunnen daarnaast bijdragen aan de veiligheid en het behoud van bestanden. Zorg ervoor dat je op je pc en alle mobiele apparaten een virusscanner hebt. Daarnaast kun je ook op een lokale cloud werken die je volledig afschermt.

Door deze tips te volgen creëer je een eerste blokkade die hackers kan afweren.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in