Back to top

All4Control Blog

smart home instapwoning

De domotica proeftuin; ervaar de smartoplossingen voor jouw instapwoning

Ben jij ook op zoek naar een manier om domotica aan je instapwoning toe te voegen? Dan denk je misschien dat dit niet alleen een grote kostenpost is, maar dat er ook veel voor verbouwd moet worden. Maar dit is zeker niet het geval. Domotica voor instapwoningen kan met gemak geïnstalleerd worden, zonder ingrijpende kosten of verbouwingen.

Domotica in huis brengt een enorme meerwaarde met zich mee. Deze apparatuur zorgt dat zaken waarover je eigenlijk niet wil nadenken, automatisch geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming of verkoeling van je huis, de beveiliging of energiebesparing. Domotica in een instapwoning zorgt voor een comfortabelere en veiligere manier van wonen.

Een flexibel smart home

Met Busch-Free@home kun je ook je instapwoning met gemak smart maken. Het grote voordeel van dit besturingsprotocol is dat het zowel bedraad, draadloos als gecombineerd geïnstalleerd kan worden. Schakelaars waarop je jouw commando’s doorgeeft, kunnen dus gewoon draadloos worden geïnstalleerd in jouw kant en klare woning. De besturing van gekoppelde apparaten en scénes gaat volledig op eigen voorkeur: via een smartphone, tablet, paneel aan de muur of schakelaar.

De vrijheid van domotica

Maar wat is er nou allemaal mogelijk op domotica gebied voor jouw instapwoning? Eigenlijk kun je het zelf zo ‘gek’ maken als je wil. Van klimaatcontrole tot slimme Philips Hue lampen en van beveiliging tot ultiem cinematisch comfort: dankzij domotica kan het allemaal.

Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat jouw gordijnen en zonwering precies weten wat ze moeten doen onder bepaalde weersomstandigheden. Met een weerstation buiten wordt informatie verzameld over de temperatuur, eventuele neerslag en wind. Hierop past jouw huis zich aan. Zo gaat de zonwering naar binnen bij hevige wind of regen en sluiten jouw gordijnen zich automatisch bij felle zon. Zo wordt altijd het optimale klimaat in huis bewaard zonder dat jij er over na hoeft te denken.

Domotica voor gemak

Met het Busch-Free@home systeem maak jij je eigen scènes die op jouw gemak en comfort zijn ingericht. Denk bijvoorbeeld aan thuiskomen scéne of een weggaan scéne. In beide gevallen reageert jouw huis op jouw aanwezigheid of afwezigheid door lichten aan of uit te doen, de verwarming aan of uit te zetten en eventueel bij afwezigheid alles op slot te doen en alle elektrische apparaten uit te schakelen. Zo is jouw huis in één klap afgesloten en bespaar je energie doordat niets in huis draait zonder dat jij er gebruik van maakt.

Natuurlijk kun je ook scènes inrichten op basis van comfort. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting met je slimme lampen, het aansturen van je slimme tv en speakers om zo de perfecte tv-avond te creëren.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in