Back to top

All4Control Blog

Bescherming brand- en waterschade domotica

Het gevecht tegen MS: hoe domotica kan ondersteunen in zorg- en leefcomfort

Domotica, oftewel smart home apparatuur, wordt in veel gevallen ingezet om woongemak te vergroten. Je kunt vanaf één plek je hele huis bedienen en alle systemen zijn slim ingesteld. Maar wat vaak vergeten wordt is dat een van de grootste voordelen van domotica is hoe het (mantel)zorg en zorgvrager kan ondersteunen in makkelijker, veiliger en comfortabeler wonen. Een smart home voor mantelzorg is voor zowel verzorger als zorgbehoevende een extra steun

Mensen die lijden aan Multiple Sclerose (MS), hebben een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, het ruggenmerg en het centrale zenuwstelsel beschadigd raken. Hierdoor ontstaan problemen met lopen, voelen, zien en spiercontrole.

Een huis dat voorzien is van een goed geïntegreerd domoticasysteem, kan voor mensen met MS een groot verschil maken. Hierdoor kan veiliger en zelfstandiger gewoond worden waarbij (mantel)zorg via slimme systemen op de hoogte wordt gehouden en bij noodsituaties direct geïnformeerd wordt.

Een goed geïntegreerd systeem denkt voor zichzelf

Een domoticasysteem is pas echt goed geïntegreerd als alle slimme elementen in huis met elkaar samenwerken en bepaalde protocollen volgen. Hierdoor kan een huis als het ware voor zichzelf denken. Alle slimme apparatuur kan dusdanig worden ingesteld dat het precies weet wanneer wat nodig is.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme sloten die de zorg kunnen binnenlaten in de ochtend. Lampen die aan- en uit gaan op een specifiek tijdstip en klimaatcontrole die in de winter de verwarming wat hoger zet en in de zomer de airco laat draaien. Door het systeem in te stellen op de behoeftes van de bewoner, neemt het huis een hoop taken uit handen.

Makkelijke bediening vanaf een centraal punt

Daarnaast laten smart home apparaten zich makkelijk bedienen vanaf een centraal punt. Zeker wanneer het gebruik van handbewegingen moeilijk zijn door verkramping, kan een tablet met een duidelijk bedieningsscherm een uitkomst bieden. Natuurlijk kan ook het hele huis op basis van spraakopdrachten worden aangestuurd, waardoor er geen fysieke besturing meer nodig is.

Extra veilig wonen

Domotica vergroot ook de veiligheid in huis. Dankzij slimme sloten kunnen mantelzorgers direct toegang krijgen in dringende situaties. Ook kunnen slimme bewegingsmelders registreren wanneer er afwijkingen optreden, bijvoorbeeld als er te lang geen beweging wordt geregistreerd. Een alarmeringssysteem kan hier nog een extra zekerheid in bieden. Dit is een knop die de zorgvrager bij zich draagt en in geval van nood kan indrukken. Camera’s en bewegingssensoren kunnen valse alarmeringen vervolgens onderscheppen. In alle gevallen kan het zo ingesteld worden dat de (mantel)zorg een notificatie krijgt. Deze kan vervolgens kijken of alles nog in orde is, en wanneer nodig ingrijpen.

Steun Linda onderweg naar MS Vrij!

All4Control is trotse partner en sponsor van Linda in haar gevecht om MS vrij te worden. Linda heeft een zeer zeldzame en progressieve vorm van MS. Om dit een halt toe te roepen, kan Linda een stamceltransplantatie ondergaan in Mexico. Deze behandeling heeft maar liefst 85% kans van slagen. Er is echter €60.000 nodig om Linda’s strijd tegen MS een halt toe te kunnen roepen. Help Linda door hier te doneren.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in