Back to top

All4Control Blog

slimme brandbeveiliging

Waar rook is… de beste slimme brandbeveiliging

Per 1 juli 2022 is het verplicht om in elke woning in Nederland rookmelders op te hangen. Elke bouwlaag moet voorzien zijn van een rookmelder. In elke ruimte, thuis of in een bedrijfspand, is brandbeveiliging van groot belang.

Slimme brandbeveiliging oplossingen kunnen bijdragen aan een hogere veiligheid en een snelle beslissing in geval van nood waardoor er in een gevaarlijke situatie snel gehandeld kan worden. De meest veilige optie is dan ook een combinatie van verschillende slimme beveiligingsmiddelen waarmee er een beveiligingsnetwerk in huis opgebouwd wordt.

Bij een brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Hierdoor kun je bewusteloos raken waardoor je niet meer kunt vluchten. Dankzij een goede combinatie van beveiligingsmaatregelen kunnen levens gered worden.

Altijd de beste bescherming

Deze slimme brandbeveiliging stuurt een notificatie naar een gekoppelde telefoon. Zo weet je dus of er iets in huis aan de hand is, zelfs al ben je ver weg op vakantie. In dat geval kun je van een afstand direct actie ondernemen. Ook thuis kan zo’n notificatie ervoor zorgen dat je sneller actie kunt ondernemen, bijvoorbeeld door alle ramen open te zetten als de Co-melder afgaat.

Daarnaast ‘onderhoudt’ een slimme brandmelder zichzelf. Deze controleert namelijk zelf periodiek of de wifi-verbinding nog stabiel is zodat een melding in geval van nood altijd verstuurd wordt.

De beste combinatie

Het is daarom aan te raden om verschillende slimme apparaten met elkaar te combineren. Niet alleen slimme rookmelders zijn een must have voor elke woning maar ook hittemelders en Co-melders zijn van groot belang om de woonsituatie veilig te houden.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in