Back to top

All4Control Blog

Hoe domotica een makelaar kan helpen bij de verkoop

Als makelaar wil je er natuurlijk voor zorgen dat je mensen voorziet van de woning van hun dromen en dat je zo snel mogelijk overgaat tot de verkoop van de woning. Het toevoegen van domotica in een woning kan een prima manier zijn om dit te verwezenlijken. Een nieuw onderzoek van Coldwell Banker toonde aan dat 75 procent van de mensen die een huis willen kopen, de slimme thermostaten en slimme rookmelders vooraf geïnstalleerd willen hebben. Dit laat zien dat domotica een ontzettend belangrijk onderdeel van het aankoopproces is geworden. We hebben de belangrijkste voordelen van domotica voor makelaars onder elkaar gezet.  

Met slimme thermostaten geef je de klant meer controle

Slimme thermostaten geven de koper meer controle over het klimaat in huis dan de traditionele programmeerbare opties. Met een internetverbinding kunnen deze handige thermostaten worden bediend om energie te besparen als je niet thuis bent. Ook kan een slimme thermostaat klimaatvoorkeuren opslaan. Je kunt dus herkennen wanneer er iemand in huis is. Met een dergelijk apparaat kun je tot wel 12 procent besparen op de verwarmingskosten. Hier zal de koper zeker enthousiast van worden. Een slimme thermostaat kan ook worden gekoppeld aan andere aangesloten apparaten om je huis automatisch ‘af te sluiten’ als je weggaat. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?  

Door middel van domotica kun je de woning veilig maken

Een ander voordeel is dat domotica de woning veiliger kan maken. De normale rookmelders zorgen er namelijk niet voor dat je huis niet afbrandt. Ze laten je alleen weten dat er brand is. Slimme rookmelders verhelpen dit door een waarschuwing naar je telefoon te sturen. Dit maakt het een stuk makkelijker om in te grijpen als er iets mis is bij jou in huis. Doordat de eigenaar van de woning sneller in kan grijpen wordt de woning veiliger. Dit is een mooi punt om aan te kaarten tijdens de bezichtiging.  

Alles-in-één slimme beveiligingssystemen worden de norm

Alles-in-één slimme beveiligingssystemen zullen echt de norm worden in de toekomst als het aan komt op het beveiligen van de woning. Deze systemen zijn een stuk stijlvoller en eenvoudiger te bedienen dan de conventionele systemen.  Ga je de deur uit, dan gaan de camera’s aan en zullen de lampen buiten aan worden gezet. Kom je thuis, dan gaat het alarm weer uit. Hierdoor zul je als eigenaar altijd de deur met een gerust gevoel achter je dicht kunnen trekken. 

Gadgets en duurzaamheid

Veel meer mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een manier om de verlichting met hun tablet of telefoon aan te kunnen passen, of bijvoorbeeld de muziek harder of zachter te kunnen zetten. Als de woning hierop is voorbereid, dan is dit natuurlijk een zeer goed verkoopargument. Het realiseren van de domotica infrastructuur is immers vrij kostbaar. Daarnaast wordt de telefoon of tablet ook vaak gebruikt voor het uitlezen van het energieverbruik.  Dit draagt vervolgens weer bij aan de bewustwording van het verbruik.

Al met al is de (aanwezige of gewenste) domotica of huisautomatisering een nieuwe pijler geworden waarmee men rekening houdt als men overgaat tot de aankoop van een woning. 

Meer weten over domotica of hoe je met huisautomatisering in een verkooptraject om moet gaan? Mail dan naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op.

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in