Back to top

All4Control Blog

Esthetische domotica: zo kan het er uit zien

Bij het ontwerpen van een nieuw huis wordt de rol van domotica steeds belangrijker. Wie namelijk aan de slag gaat met een smart home inrichten zal met bepaalde zaken rekening moeten houden. In deze blog bespreken we verschillende smart home ideeën die zich voornamelijk op het esthetische eindresultaat richten en waarmee je rekening moet houden als je domotica gaat aanleggen.

Welke domotica ga je aanleggen in huis?

Als je een nieuw huis gaat ontwerpen, verkeer je in een luxepositie wanneer het de bedoeling is dat dit een smart home gaat worden. Bij de bouw van een nieuw huis kun je namelijk bij de ontwerpfase al ruimte incalculeren voor de verschillende smart home apparaten en de benodigde bekabeling. 

Natuurlijk betekent dit ook dat je vooraf al moet weten welke domotica je gaat aanleggen in huis. Voor veel smart home apparaten geldt namelijk dat een bekabelde variant beter is dan een draadloze variant. De bekabelde apparaten hebben namelijk een stabielere connectie met het internet en zijn constant voorzien van stroom in plaats van dat ze opgeladen moeten worden. 

In het ontwerp moet er dus rekening gehouden worden met stroompunten en eventueel meerdere internetverbindingen. Daarnaast moet je dus ook nadenken over een manier waarop je de bekabeling het beste kan wegwerken. Bij nieuwbouw is het nog mogelijk om deze in de muur te verwerken waardoor je een naadloze oplossing creëert. 

Domotica als eyecatcher of juist onzichtbaar

Als je een smart home gaat inrichten, kun je ervoor kiezen om de domotica apparaten als eyecatcher in een woonkamer te zetten of om ze juist onzichtbaar weg te werken. De verschillende mogelijkheden dragen allemaal bij aan het design dat je voor ogen hebt. Over het algemeen kun je het ‘lelijke’ gedeelte van een domoticasysteem goed wegwerken in bijvoorbeeld de meterkast of speciale technische ruimte. Ook voor slimme schakelaars zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er ten slotte voor kiezen om deze zichtbaar te plaatsen met een mooi design of om deze achterwege te laten en de besturing van de apparaten te centraliseren in het domotica bedieningspaneel. 

Dit zijn de ontwerpmogelijkheden

De aanleg van domotica-oplossingen binnen een huis kan verschillende wensen vervullen: zo wordt het huis duurzamer, comfortabeler en veiliger. Vooral als sfeermaker valt er met domotica veel te bereiken. Slimme lampen kunnen op tactvolle plekken in huis worden geplaatst waardoor ze niet alleen voor sfeervolle belichting zorgen maar bijvoorbeeld ook in kleur kunnen veranderen naar aanleiding van bijvoorbeeld een spraakopdracht. 

Maar een van de aspecten van een smart home is natuurlijk ook dat het zich richt op de toekomst. Denk hierin bijvoorbeeld aan ontwerpmogelijkheden die het huis voor verschillende leeftijdsgroepen en gezinssamenstellingen bewoonbaar maken. 

Benieuwd naar alle ontwerpmogelijkheden voor een smart home? All4Control treedt als domotica Systeem Integrator op als adviseur, leverancier en installateur en denkt graag met u mee. Ben je benieuwd naar welke domotica-oplossing bij jou past? Mail dan naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in