Back to top

All4Control Blog

Een smart home helpt senioren met zelfstandig leven

Ouderen moeten steeds langer thuis blijven wonen. Voor sommigen is dit een lastige opgave. Smart home apparatuur kan helpen ouderen langere tijd zelfstandig te laten wonen en leven. Deze apparatuur zorgt voor een veilige thuisomgeving waarin de bewoner de controle behoudt.

In huis kunnen veel ongelukken gebeuren, zeker met ouderen die minder mobiel zijn. Een gevaar ligt dan al snel op de loer. In zulke gevallen is het belangrijk dat (mantel)zorg makkelijk toegang heeft zonder dat dit voor extra gevaarlijke situaties voor de bewoner zorgt.

Veilig wonen

Met slimme sloten houdt de bewoner altijd de controle over wie er binnen komt. Deze sloten kunnen er zelfs voor zorgen dat de deur opengaat zonder dat iemand daarvoor hoeft op te staan. Zeker in gevaarlijke situaties, wanneer iemand bijvoorbeeld gevallen is, zorgen deze sloten voor een makkelijkere toegang en daarmee een snellere actie.

In zulke gevallen is ook een bewegingsmelder aan te bevelen. Deze bewegingsmelder kan afwijkend gedrag doorgeven aan eventuele zorg of mantelzorg waardoor deze makkelijker kunnen controleren of er iets aan de hand is, zonder dat ze hiervoor op huisbezoek hoeven.

Tegen eenzaamheid

Maar niet alleen de fysieke veiligheid is iets waar op gelet moet worden bij ouderen. Ook op het gebied van eenzaamheid en contact kan smart home apparatuur helpen. Denk bijvoorbeeld aan videobellen of zelfs een AI-assistent die makkelijke klusjes kan uitvoeren. Deze kan bijvoorbeeld vertellen over de weersverwachting zodat mensen weten wanneer het een goed moment is om bijvoorbeeld een wandeling te maken.

Smart home apparatuur kan dus op veel vlakken extra ondersteuning bieden voor zowel de bewoner als voor de zorgdrager. Gevaarlijke situaties kunnen sneller voorkomen worden en bewoners worden dankzij deze slimme apparaten ondersteund in hun dagelijkse routine. Van het ’s nachts veilig naar de wc kunnen dankzij door beweging geactiveerde lampen, een dagelijkse herinnering voor het innemen van medicatie tot het opendoen van de deur zonder op te hoeven staan wanneer bijvoorbeeld de zorg langskomt of boodschappen worden bezorgd. Voor zowel het ondersteunen van langdurige zorg tot het ontlasten van de zorgdrager kan domotica ingezet worden.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in