Back to top

All4Control Blog

Domotica: een luxe voor je woning

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die kiezen voor domotica in huis. Dankzij domotica ben je in staat om een gevoel van luxe in je woning te creëren. Wat is een domotica systeem precies en wat zijn de voordelen van het automatiseren van jouw woning? Hieronder vind je de belangrijkste informatie op een rijtje:

Wat is een domotica systeem? 

De term domotica verwijst eigenlijk naar alle apparaten of systemen die verbinding maken met een gemeenschappelijk netwerk binnen je woning, deze apparaten kunnen onafhankelijk en op afstand  worden bediend. Wanneer alle apparaten in de woning met elkaar zijn verbonden dan spreken we van een ‘connected home’. Je kunt hierbij denken aan de thermostaat, luidsprekers, tv’s, beveiligingscamera’s, keukenapparatuur. Eigenlijk alle apparaten in en om het huis. 

Deze apparaten kunnen centraal worden bediend vanaf je smartphone/tablet of door middel van een touchscreen aan de muur en/of afstandsbedieningen. Dankzij domotica zal je in staat zijn om jouw woning echt een stuk luxer te maken. Naarmate de technologische ontwikkelingen zich aldoor verder uitbreiden, zullen door prijsdaling en uitbreiding van mogelijkheden steeds meer mensen voor domotica kiezen.

De voordelen die je zal ondervinden bij het gebruik van een dergelijk systeem:

  • Centrale bediening – Je kunt al je huishoudelijke apparaten vanuit één plaats bedienen – alle technologie in je woning bedienen met één interface is echt ontzettend praktisch (systeemintegratie). Je hoeft alleen maar te leren hoe je één app op je smartphone of tablet kunt gebruiken om heel je woning te bedienen.
  • Flexibiliteit – Met domotica beschik je over een hoge mate van vrijheid – de domotica installaties zijn over het algemeen flexibel als het gaat om het aanmelden van nieuwe apparaten en toestellen en andere technologie. Dit maakt het mogelijk om jouw thuisnetwerk steeds groter te maken.
  • Comfort verhogend – Door de domotica installatie slim te programmeren – door bijvoorbeeld je beveiligings- en bewakingsfuncties aan te sluiten op de domotica, maak je jouw woning veel veiliger. Ook kunnen de de bewegingsmelders voor lichtsturing dienen en een raamcontact bij een open raam verhinderen dat de verwarming onnodig aanslaat. Zo ben je in staat om veiligheid, comfort en energiebesparing te combineren.
  • Langer thuiswonen – Een domotica installatie kan taken overnemen – sensoren onder een bed kunnen een nachtloop inzetten, een bedsensor kan aangeven of er iemand langer dan normaal in bed ligt, een vochtsensor kan meten of de douche te lang aan staat. Deze meldingen kunnen extern op een smartphone of tablet ontvangen worden. Een deurslot kan op afstand worden geopend voor hulpdiensten.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en voordelen aan het gebruik van domotica in je woning. Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren stijgt het woongenot aanzienlijk en is de installatie nagenoeg ook niet meer zichtbaar aanwezig in de woning. Niet voor niets dat er steeds meer mensen kiezen voor domotica.

Benieuwd of domotica iets is voor jouw woning? Neem contact op via: info@all4control.nl of ga naar onze website: www.all4control.nl.

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in