Back to top

All4Control Blog

Domotica als onderscheidende verkoopfactor

Als makelaar moet je de klant op de best mogelijke manier van dienst zijn. Een van de manieren waarop je als makelaar jezelf kan onderscheiden van de rest, is door gebruik te maken van het verkopen van domotica. Waardoor kan domotica voor jou de onderscheidende verkoopfactor zijn?

De standaard in huis
De overgrote meerderheid van de mensen die in aanraking is geweest met domotica zal niet zo snel terug willen naar een leven zonder domotica. Het is dan ook echt zo dat domotica de standaard zal worden. Wil je de klant binnenhalen? Dan is het enorm belangrijk dat je de voordelen van domotica aan de klant over kunt brengen. Laat zien wat de verschillende handige opties zijn van een bedieningspaneel, dat je de intensiteit en de kleur van het licht kan veranderen en demonstreer hoe alle apparaten met elkaar samenwerken. Door te laten zien aan de klant dat domotica erg gemakkelijk werkt is het mogelijk om ze binnen no-time over te halen.

Totaalplaatje creëren
Waarom je als makelaar in zou moeten spelen op domotica is doordat je een totaalplaatje kunt creëren in huis. Zo kan de klant met één druk op de knop zijn huis in nachtmodus zetten. De lampen gaan uit, de muziek stopt en het alarm staat aan. Hierdoor zal je de klant de kans bieden om hun woning op de best mogelijke manier in gebruik te nemen.

Geld besparen
Door middel van een goed systeem wordt het voor de klant een stuk eenvoudiger om de lampen te bedienen. Zet alléén de lichten aan waar het nodig is, vergeet nooit meer een lamp uit te zetten en zo kun je nog wel meer domotica voordelen bedenken. Het is ook mogelijk om lampen te bedienen met bijvoorbeeld een bewegingssensor: alleen als er beweging wordt gedetecteerd, blijft het licht aan. Domotica is handig en je bespaart een hoop geld en energie. 

Een woning met domotica verkoopt gemakkelijker
Zeker als je in de brochure kan vermelden dat de gehele woning door middel van smartphone of tablet  (op afstand) bediend kan worden. Heeft deze woning dit niet kan je aangeven wat een geschatte meerprijs voor een dergelijke oplossing zou kunnen kosten. Op deze manier kan je de potentie van iedere te verkopen woning verhogen.

Meer weten over domotica of wil je domotica toepassen in jouw huis? Mail dan naar info@all4control.nl en wij nemen contact met je op.

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in