Back to top

All4Control Blog

De 5 grootste verschillen tussen DIY smart vs professionele smart

Iedereen die slimme apparatuur in huis heeft, denkt al gauw dat ze een smart home hebben. Helaas zijn er behoorlijk veel verschillen tussen DIY smart en professionele smart home. Onder andere op het gebied van kwaliteit en natuurlijk gebruikscomfort. Wij hebben de 5 grootste verschillen tussen DIY smart vs professionele smart home voor je op een rij gezet.

1 DIY smart is gefragmenteerd

Wie veel verschillende smart apparatuur in huis heeft, zal ook veel verschillende apps op zijn of haar telefoon hebben staan om deze te bedienen. Deze apparaten zijn er namelijk niet op gemaakt om samen te werken en zullen dus afzonderlijk bediend moeten worden. Bij professionele smart wordt er één bedieningsprotocol gemaakt waardoor alle apparaten niet alleen samenwerken, maar ook vanaf één punt bediend kunnen worden.

2 DIY smart is nog steeds dom

Als je een apparaat met een app bedient, zoals je slimme lampen aan of uit zetten, wil dat nog niet zeggen dat dit slim is. Je verplaatst simpelweg de schakelaar. Professionele smart home apparatuur werkt met een protocol dat zo geprogrammeerd is dat het precies weet wat het moet doen en wanneer.

3 Zelf het wiel uitvinden

Dit is een luxe verschil en voor de hobbyist zal het weinig uitmaken, maar met DIY smart moet je zelf als het ware het wiel uitvinden. Welke smart apparatuur is er? Welke heb je nodig? Hoe installeer je dit? Met professionele smart home integratie wordt met je meegedacht over alle verschillende mogelijkheden en met de installatie word je natuurlijk volledig ontzorgd.

4 Meer frustraties

Als je dus zelf aan de slag gaat met je eigen smart home apparatuur, is de kans groot dat je redelijk snel gefrustreerd raakt. Bijvoorbeeld omdat een apparaat niet reageert op een commando zoals jij dat graag zou willen. Met professionele smart heb je niet alleen voordeel in het ontwerp- en installatieproces, maar profiteer je ook van de nazorg waarin je alle puntjes op de i kunt doorgeven. Deze worden dan voor jou opgelost.

5 Smart is niet per se duurzamer

Wist je dat niet elke smart oplossing ook tegelijkertijd een duurzame oplossing is? Sterker nog: er zijn bepaalde slimme producten op de markt die simpelweg energie slurpen. Zélfs als het apparaat uit staat. Met professionele smart home integratie weet je zeker dat je het beste advies krijgt voor de meest duurzame keuze. Dat verschil merk je niet alleen in het gebruik maar ook op je energierekening.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in