Back to top

All4Control Blog

De grote drie: beschermd tegen brand, water en koolstofmonoxide

In een huis kan veel gebeuren dat niet alleen schade aanricht maar ook de veiligheid van de inwoners in gevaar brengt. Denk aan brand, een koolstofmonoxide lek of misschien zelfs waterschade door een overstroming. Door de juiste slimme beveiligingsmaatregelen te nemen, kun je op tijd in actie komen en ben je beschermd tegen brand, water en koolstofmonoxide.

Of je nu thuis bent of niet: je wil eigenlijk altijd tegen ‘de grote drie’ beschermd zijn. Waterschade, een koolstofmonoxidevergiftiging en brandgevaar kunnen voor levensbedreigende situaties zorgen die je met smart home apparatuur makkelijk kunt voorkomen. Je kunt namelijk direct ingrijpen, waar je ook ter wereld bent. Zo is jouw huis en gezin altijd beschermd.

De dreiging van het water

Als je dicht bij het water woont, is een overstroming tegenwoordig een realistische dreiging. Dit levert niet alleen een hoop schade aan je huis op, maar kan ook voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Een watersensor kan helpen om deze dreiging op tijd te registreren waardoor je bepaalde zaken veilig kunt stellen en eventueel op tijd het huis kunt verlaten. Een watersensor is overigens ook in andere, minder ernstige situaties, handig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een watersensor in de bijkeuken in het geval dat de wasmachine bijvoorbeeld overstroomt?

De sluipmoordenaar

Koolstofmonoxide wordt ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Je ziet het niet en je ruikt het niet. Tenzij je erg goed let op de symptomen van een koolstofmonoxidevergiftiging (hoofdpijn, duizeligheid, vermoeid, wazig zicht), is de kans groot dat je de symptomen niet als een koolstofmonoxidevergiftiging herkent. Een koolstofmonoxidemelder mag dan ook in geen enkel huishouden ontbreken. Deze gaat direct piepen waardoor je weet dat je ramen en deuren open moet zetten. Een slimme koolstofmonoxidemelder zorgt er daarnaast voor dat je direct een notificatie op je telefoon krijgt. Als jij zelf niet thuis bent, maar je kinderen bijvoorbeeld wel, kun je direct actie ondernemen.

Brandgevaar

Het bekendste gevaar is natuurlijk brandgevaar in huis. Dit kan heel snel uit de hand lopen en voor een levensbedreigende situatie zorgen. In dit geval geldt hetzelfde als bij een slimme koolstofmonoxidemelder. Een slimme brandmelder geeft niet alleen in huis een waarschuwingssignaal af maar stuurt ook direct een waarschuwing naar een gekoppelde smartphone. Zo kun je ook bij brand direct de hulpdiensten inschakelen, ook al ben je zelf niet thuis.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in