Back to top

All4Control Blog

Bescherming brand- en waterschade domotica

Betere bescherming tegen brand- en waterschade dankzij domotica

Slimme brand- en watersensoren kunnen het verschil maken tussen een zeer schadelijke of een vervelende situatie. Je hebt zo een betere bescherming tegen brand- en waterschade dankzij domotica. Deze slimme apparatuur brengt je direct op de hoogte van dreigende brand- en waterschade. Hierdoor kun je een stuk eerder ingrijpen bij gevaar.

Het grote voordeel van slimme brandbeveiliging en watersensoren is dat deze direct een signaal afgeven zodra ze onraad detecteren. Hierdoor krijg je zelfs als je niet thuis bent, een update wanneer de veiligheid van je gezin of je huis in gevaar is. Dankzij de snelle update kun je direct stappen ondernemen om te controleren of de situatie daadwerkelijk onveilig is en welke actie er ondernomen moet worden.

Levens redden bij gevaar

Om ervan verzekerd te zijn dat je tegen allerlei mogelijke gevaren beschermd bent, is het beter om een slimme brandmelder in huis te combineren met een slimme koolmonoxidemelder. Beide apparaten geven niet alleen een geluidssignaal af bij gevaar, maar sturen ook een melding naar de gekoppelde smartphone. Hierdoor kunnen in gevaarlijke situaties levens gered worden. Je kunt dan direct hulpdiensten inschakelen wanneer je geen contact krijgt met de mensen in huis. Zeker bij koolmonoxide, dat bekend staat als de sluipmoordenaar en mensen bewusteloos maakt, is het van belang dat er iemand buitenshuis gealarmeerd wordt.

Minimale schade

Ook voor het beperken van eventuele schade in huis zijn slimme brandmelders en watersensoren van belang. Wat dacht je bijvoorbeeld van watersensoren in de bijkeuken in de buurt van de wasmachine? Mocht deze opeens gaan lekken, dan ben je daar meteen van op de hoogte. Of misschien woon je wel dichtbij het water. Ook dan zijn watersensoren in en rondom het huis van belang om je op de hoogte te brengen wanneer het water in de rivieren of meren stijgt.

Voor iedereen van belang

Natuurlijk zijn deze slimme beveiligingsapparaten voor ieder huishouden van groot belang om de veiligheid van huis en haard te waarborgen. Maar zeker voor oudere bewoners, die wel eens vergeten apparatuur zoals een strijkijzer uit te zetten, kunnen deze slimme apparaten een uitkomst bieden. Bij een gevaarlijke situatie wordt een mantelzorger direct geïnformeerd en kan deze actie ondernemen.

Slimmer en comfortabeler wonen

Benieuwd naar alle verschillende toepassingen van domotica binnen jouw huis, ontwerp of voor de woningmarkt? Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van domotica op onze blog. Of bekijk welke voordelen een smart home zowel binnenshuis als buitenshuis kan bieden.

All4Control biedt een totaaloplossing en treedt op als systeemintegrator, installateur en adviseur. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor een smart home te bespreken of vraag een offerte aan! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in