Back to top

All4Control Blog

Ben jij al bekend in de wereld van domotica?

Domotica, een woord dat niet voor iedereen bekend in de oren klinkt. De betekenis is echter wel een stuk makkelijker, het betekent namelijk ‘het toepassen van elektronica en automatiseren van verschillende taken binnen en buiten een woning’. Laten we een voorbeeld nemen: jij ligt lekker op de bank een film te kijken en je ziet ineens dat je vergeten bent dat je de gordijnen open hebt gelaten. Geen probleem! Je pakt je smartphone erbij en klikt op ‘gordijnen sluiten’ en de gordijnen sluiten zichzelf. Ben jij nou benieuwd wat domotica nog meer in ‘huis’ heeft? Lees dan zeker verder!

Voordelen van een domotica systeem
Waar veel mensen meteen aan denken is, ‘het is lekker makkelijk want zo hoef ik niet langs al mijn huishoudelijke apparaten te lopen maar; kan ik alles bedienen vanuit mijn telefoon’. En dit is zeker waar! Het biedt namelijk een hoop handigheid en gemak. Een ander groot voordeel is het automatiseren van je lampen. Denk bijvoorbeeld aan timers zetten op al jouw lampen. Stel dat je elke avond om 23:00 naar boven gaat, dan is het mogelijk om een timer te zetten om 23:05. Zo ben jij ervan verzekerd dat er geen stroomverspilling is binnen het huis en zo bespaar jij dan uiteindelijk op jouw energierekening.

Voordelige toepassing
Een domotica systeem heeft enorm veel verschillende toepassingen waardoor het in vrijwel elke woning van pas kan komen. Een domotica systeem heeft onder meer toepassingen op de badkamer, keuken, woonkamer/woonruimtes en slaapkamer. Maar niet alleen is het geschikt voor de ruimtes, het is namelijk ook goed voor de klimaatregeling, veiligheid, verlichtingen, energieverbruik, telecommunicatie en de mobiliteitsbewaking. Hierdoor is het een erg veelzijdig systeem dat in de toekomst alleen nog maar bekender zal gaan worden.

Ben jij al verkocht door een domotica systeem? Wij vinden het in ieder geval een erg mooie technische ontwikkeling en wij hopen dat wij er nog veel meer van kunnen leren. Geïnteresseerd in meerdere blogs die zich richten op alle vormen van technologie? Hou onze website dan goed in de gaten!

MAKE A GENERAL ENQUIRY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis elit, sed do eiusmod tempor.

Error: Contact form not found.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in